Actief in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode

Integriteitscode en Vertrouwenspersoon

Integriteitscode

Wij vinden integer werken heel belangrijk. Dat geldt zeker voor het werken met onze klanten die kwetsbaar zijn door de positie waarin ze terecht zijn gekomen. Als gezamenlijke voedselbanken in Nederland hebben wij daarom een aantal regels opgesteld over hoe wij de integriteit van ons werk kunnen bevorderen en bewaken. Speciale aandacht hebben wij daarbij voor ongewenst gedrag van medewerkers. Kijk hier voor meer informatie over de landelijke Integriteitscode die door onze organisatie van harte wordt onderschreven en die wij ook binnen onze organisatie actief uitdragen.

 

Vertrouwenspersoon

Als vrijwilliger bij de voedselbank kun je soms last hebben van ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie of agressie. Je kunt hierover praten met een coördinator of bestuurslid, maar als je liever anoniem blijft, zijn er vertrouwenspersonen beschikbaar. Deze personen luisteren naar je, geven advies, en helpen je om je werk veilig en met plezier te blijven doen. Je blijft zelf de baas over wat er gebeurt. De vertrouwenspersoon helpt ook bij andere problemen, zoals diefstal of fraude.

Kort gezegd helpt de vertrouwenspersoon je door te luisteren, advies te geven, en te kijken of er een makkelijke oplossing is. Ze kunnen je ook helpen om met het bestuur te praten of je naar andere hulp door te sturen. Ze bemiddelen niet in werkconflicten en onderzoeken niet wie gelijk heeft.

Maak kennis met onze vertrouwenspersoon:

In Boxtel vervult Els van Esch de rol van vertrouwenspersoon. Vanuit haar professionele achtergrond steunt en adviseert zij iedereen met een klacht. Zij onderneemt zelf geen actie zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. Aan besturen van vrijwilligersorganisaties geeft ze op verzoek voorlichting en beleidsadvies.
Wanneer melden?
Wat voor de één voelt als intimidatie, is voor de ander een onschuldig geintje. Maar als vrijwilliger dien je je veilig en onbelast te voelen. Je kunt zeggen dat gedrag ongewenst is zodra je dit als kwetsend, bedreigend of pijnlijk ervaart.

Contact: Els van Esch 06 573 15 416 of mail naar vertrouwenspersoon@vrijwilligersboxtel.nl

Wij vinden het erg belangrijk dat onze vrijwilligers zich veilig voelen op de werkvloer. Daarom doen wij er als organisatie alles aan om ongewenst gedrag te voorkomen.

 

 

Translate