Actief in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode

Vrijwilligers

De Voedselbank bestaat uit vrijwilligers

Er komt heel wat bij kijken voordat een voedselpakket kan worden uitgereikt. Te beginnen bij onze chauffeurs en bijrijders die jaarlijks 25.000 km rijden met onze transporter. Iedere werkdag wordt voedsel opgehaald bij de supermarkten in onze regio. En er worden ritten gemaakt naar het regionaal distributiecentrum in Tilburg, de herverdeling in Veghel en tal van producenten zoals de voedseltuin. Het is best zwaar werk maar wel heel afwisselend. Heeft u wellicht belangstelling om 1 dag in de week te komen helpen?

Vervolgens worden de producten in Boxtel opgeslagen en de houdbaarheidsdatum geregistreerd. Daarna gaat dagelijks een ploeg vrijwilligers aan de slag om pakketten samen te stellen of om de vakken te vullen in de Voedselbankwinkel in Boxtel en gereed te maken voor de clienten op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag op de verschillende locaties.

Wilt u meer weten over openstaande vacatures of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger mail dan naar onze personeels adviseur Frans Hoeks

Heeft u belangstelling om bij de voedselbank te komen werken dan nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek op de voedselbank. Wij laten dan zien wat de werkzaamheden inhouden en vertellen meer over de samenwerking en teamspirit die nodig is om als vrijwilligers met elkaar de taken uit te voeren. Afhankelijk van uw belangstelling en ervaring zoeken we dan naar een passende functie en tijdsbesteding. Wanneer u in direct contact met cliënten komt worden extra eisen gesteld aan de integriteit en wordt om uw toestemming voor het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) gevraagd.

 

Word ook vrijwilliger bij de Voedselbank?

Translate