Actief in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode

Nieuws

Asperges

Het is weer aspergetijd, drie maanden tot en met juni en wij zitten ook nog eens midden in het teeltgebied voor deze bijzondere groente.

Asperges is een heel mooi -en Brabants/Limburgs!- seizoensproduct, maar ook vrij exclusief. Dit zogenaamde “witte goud” is weliswaar iedere euro volledig waard, maar daarom in beginsel buiten bereik voor onze Voedselbank klanten/gezinnen.

Dat wil zeggen … behalve als je mensen als Hannie en Henk van Empel al vele vele jaren tot je beste vrienden mag rekenen, dan.

Zij hebben een 12 ha groot (dat zijn ca 24 voetbalvelden ) aspergebedrijf, plus eigen winkel aan huis en mochten we al voor de tweede keer dit seizoen een mooie partij van nu zelfs 38 kratjes bij hen ophalen. “Gewoon, omdat ze dat graag doen zo” en juist voor onze klanten.

Hoe tof en top is dat en een andere waanzinnig gewaardeerde vorm van een donatie in natura. Dit zijn dan ook echt lieve mensen met een groot hart, die zelfs als ze keihard moeten werken -wat de regel is op een groot bedrijf als dit en helemaal in het seizoen- altijd ook nog aan anderen blijven denken.

Ga daar zelf ook zeker kijken en kopen, want dit is een prachtig bedrijf en ze hebben de allermooiste spullen; naar een andere winkel gaan voor je asperge menu is daarna niet meer nodig want ze hebben echt alles.

Superharde-schouderbeuk voor Henk en een een dubbele-drieklapper voor Hannie; voor Hannie zouden we liever echte zoenen zeker willen doen maar dat mag niet van Henk. Je kan niet alles hebben.

https://www.vanempelasperges.nl/

Surf eens uitgebreid over hun website, daar staat van alles over hen en asperges, inclusief mooie video’s.

Translate