Actief in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode

Nieuws

Brabants Centrum

In Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel hebben we -en trouwens als een van de weinig gemeentes in Nederland nog- deze lokale week krant. Deze bestaat al sinds 1944 en wordt uitgegeven door een stichting zonder winstoogmerk.
Voor de duidelijkheid, het is ook een “echte krant”, met veel content, gemaakt door eigen journalisten en dus niet een zogenaamde “advertentie krant”. De inkomsten komen uit abonnementen en advertentie gelden, en de oplage op dit moment is bijna 7.000, heel goed met ca 34.000 inwoners in onze gemeente.
Heel bijzonder eigenlijk en mooi dat Brabants Centrum, alleen een abonnement kost dus wel iets van EUR 80 per jaar. Dat is weliswaar een volledig terechte prijs en nodig om de kosten te dekken, maar voor onze Voedselbank gezinnen/huishoudens helaas buiten bereik, uiteraard.
Daarom hebben we gewoon maar eens durven te vragen of we niet wekelijks een stapel zouden mogen ontvangen, maar dan wel zonder betalen. De reactie was super: “jazeker en Ok, voor niets, kunnen jullie klanten die dat willen een exemplaar meenemen bij het wekelijkse uitdelen”.
Hoe gaaf is dat, zijn we superblij mee en ook heel trots op dat zij dit voor ons doen ! Enorm bedankt bestuur -met een bijzondere vermelding voor Louis van Besouw die hier minder dan 24 uur voor nodig had- redactie en alle betrokkenen aan jullie kant.
De eerste weekstapel werd vanochtend aangeboden door Pal Jansen (adjunct hoofdredacteur) aan 2 van onze vrijwilligers, zijnde Hillet van Doremalen en Frans van Rijsewijk. Frans is die gast met de wilde haren, want die kamt hij nooit, dus dat was hij ook niet van plan voor deze foto. Toplui.
Translate