Actief in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode

Nieuws

Jumbo Supermarkten Actie Dag

 

 

Gisteren, zaterdag 29 juni, was er een landelijke supermarkt actie dag en natuurlijk deden wij daar volle bak aan mee. Dat houdt in principe in: van 09.00-16.00 met 2 mensen posten en alle klanten aanspreken of zie iets voor ons mee willen nemen, plus enorm bedanken als ze dat ook doen.

We gaan bij zo’n actie altijd voor lang houdbare produkten, want die hebben we heel graag, maar zijn nooit “over” en krijgen we moeilijk op een andere manier binnen. Verder voor een beperkt aantal produkten, namelijk die we op dat moment het meest nodig hebben en dan liefst scherp geprijsd worden door de winkel. Als dat inkoopprijs is vinden we het helemaal mooi. Tenslotte kunnen we de oogst dan makkelijker verwerken, want vereist dat niet heel veel sorteer uren.

Een grote uitdaging bij deze acties is mensen die willen posten want die hebben we per supermarkt 7 uur x 2 is 14 nodig voor zo’n dag en dat zijn er best veel. Daarbij gaan we vaak voor een vaste vrienden/vriendinnen lijst, maar ook voor business clubs, bedrijven of instellingen, sportclubs, een straat, medewerkers gemeente en wat we maar kunnen bedenken.

De reden daarvoor: we kunnen dit niet volledig met eigen vrijwilligers draaien, want die besteden al vele uren aan de voedselbank operatie zelf en iedere week. Als we ze niet vinden, kan zo’n actie niet gedraaid worden en valt het aanvoer volume en de continuïteit daarvan terug.

Kortom, wil je ons helpen daarmee neem dan contact op en dan gaan we een volgende actie inplannen samen !

Terug naar de Jumbo acties, deze werden zaterdag gedraaid bij 6 Jumbo’s en dat leverde in totaal 123 kratten op. De details: Boxtel Oosterhof 48, Gestel 2 Jumbo’s samen 30 en Den Dungen 8, Rooi Kienehoef 24 en de andere Jumbo daar 13.

Super bedankt Jumbo vestigingen dat we dit mochten doen bij jullie. Hulde voor onze coördinatoren John Verhoeven / Boxtel, Patrick Melis / Gestel en Angele Smits / Rooi en al jullie vrijwilligers. Echter vooral en eigenlijk natuurlijk allereerst, keibedankt Jumbo klanten dat jullie zo hebben uitgepakt voor ons. Daar zijn we enorm trots op en worden we heel warm en blij van.

Er is maar een ding mooier dan hulp krijgen als je dat heel hard nodig hebt. Dat is die hulp kunnen en daadwerkelijk geven. Immers, dan sta je aan de goede kant en het kan op enig moment trouwens zomaar andersom zijn weten wij.

Translate